Březen – měsíc jarní rovnodennosti

Jarní rovnodennost

V březnu můžeme prožít magický čas, kdy den je stejně dlouhý, jako noc, a to jarní rovnodennost, která proběhla v sobotu 20. března v dopoledních hodinách. Toto prostupuje zvláštní energie, roste pozitivní vlna sluneční energie, která je životodárná pro přírodu i pro nás.

Z astronomického hlediska Slunce při svém zdánlivém ročním pohybu přetíná světový rovník, přechází z jižní polokoule na severní a vstupuje do znamení Berana. Od této chvíle se noc zkracuje a den prodlužuje, což trvá až do letního slunovratu, který nás čeká 21. června.

Oslava jarní rovnodennosti se vždy považovala za jeden ze čtyř hlavních svátků v roce a provázel ji několikadenní cyklus svátečních obřadů. Je to významný mezník v životě, kdy končí nadvláda zimy a je třeba se s ní důstojně rozloučit. Tvoříme tak prostor pro nový život, obnovu jeho koloběhu, místo pro naše vize, přání a vléváme sílu všem změnám, které chceme v životě uskutečnit.

I v dnešní době se mnozí z nás s příchodem jara pouštějí do nových věcí, projektů, ale také třeba vztahů. Ve Škole plnění přání věříme, že jarní rovnodennost je ideální příležitostí začít se učit něco nového. Využijte proto nově nabitou pozitivní energii a přihlaste se na některý z našich sebe rozvojových online kurzů nebo začněte například praktikovat rituály, které nás nabíjejí potřebnou energií a mají sílu posouvat nás dál v našem životě.

Také se cítíte s příchodem jara pozitivněji a naplněni energií?

Ať už je realita kolem nás jakákoliv, příroda si stále drží své rytmy. Máme jedinečnou příležitost se aspoň na chvíli oprostit od všeho, co nás omezuje a nutí naši pozornost otáčet ven, od sebe. Kdykoliv můžeme, otočme ji k sobě, dovnitř. Naše touhy a přání nezmizely, jen jsme je možná museli na chvíli odsunout. Nyní je jedna z nejlepších příležitostí, jak využít dny po jarní rovnodennosti k podpoře našeho života a udržení si životní radosti.

Začněme třeba drobnostmi, jako je teplo slunečních paprsků na naší tváři, ranní káva nebo večerní vděčnost za vše, co máme. Můžete se inspirovat našimi mini rituály, které vám zaberou pár minut a pomohou vám udržet si radost a nadhled v životě. Začněte u sebelásky a zkuste 3 tipy k podpoře sebelásky. Abyste si udrželi motivaci, praktikujte 6 způsobů, jak nakopnout svoji motivaci. Prostě si najděte svůj způsob, jak se nakopnout a zůstat šťastní a se svými sny.

A nezapomeňte, každý den si udělejte radost, těšte se i na úplné maličkosti.