3 tipy k podpoře vaší sebelásky!

Tento týden jsme pro vás vybrali téma sebelásky a sepsali pár tipů, jak ji podpořit. A proč je důležité mít se rád? Jednoduše řečeno, láska je hnacím motorem života a mít rád sám sebe je základem samotného bytí. Když nemáte rádi sami sebe, jak můžete opravdu milovat někoho jiného? Dnešní svět je orientován směrem ven, na naše okolí a velmi málo dovnitř. Neustále se za něčím honíme a jsme věčně nespokojení. Práce, rodina, zdraví, finance, nejistota, nedostatek lásky, strach z opuštění, ze samoty a mnoho dalších faktorů, které jsou kolem nás. Žijeme v době, kdy se může zdát, že nás ovlivňují pouze ty negativní faktory. Ale nesmíme to vzdávat.

Velmi často hledáme lásku kolem sebe a zapomínáme, že začít musíme u sebe, v našem nitru. Protože milovat sám sebe znamená hluboce proniknout do své podstaty. Znamená to sjednocení s vlastní duší. Důležité je porozumět sobě samým, svým pocitům, potřebám a vnímat je, umět s nimi pracovat. Jen tehdy jsme schopní porozumět ostatním. Sebeláska nám dává možnost pochopit, co je skutečná svoboda.Pokud si vážíme sami sebe, hýčkáme svoji mysl, tělo a duši, staráme se o své potřeby a hodnoty a otevíráme své srdce, vytváříme hierarchii hodnot, které jsou základem pro naši seberealizaci.

Vyzkoušejte pár jednoduchých tipů, které můžete dělat každý den a které vám pomohou v sebelásce.

  1. Najděte si čas pro sebe. Vyzkoušejte každé ráno krátké dechové cvičení, 5 nádechů a 5 výdechů, zklidněte svou mysl, nalaďte se na pozitivní myšlenky a těch pár vteřin myslete jen na dech a nechte radost, ať působí v celé vaší mysli.
  2. Veďte si deník vděčnosti. Každý večer si zapište 3 věci, za které jste vděční nebo co se vám během dne podařilo. Zabere vám to jen minutku, ale můžete být vděční i déle.
  3. Vytvořte si svoji vlastní afirmaci na sebelásku. Afirmaci mějte u sebe, můžete si jí říkat i během dne. Ideálně se na své afirmace zaměřte ráno a večer.

Jsem k sobě laskavý a trpělivý.

Zasloužím si lásku. Mé srdce je vždy otevřené.

Miluji a přijímám se přesně takový, jaký jsem.

Znám svoji hodnotu. Jsem k sobě laskavý a trpělivý.

Víte, kolik vám naše tipy celkem zaberou času? Je to asi 5 min, pokud je děláte opravdu poctivě. Když opravdu nestíháte, vyberte si jen jeden a bude to kolem 1 minuty. To už se zvládnout dá, co myslíte?

Nezapomeňte, sebeláska není něco s čím se člověk narodí. Je to umění, které se můžeme v průběhu našeho života naučit. Každý z nás má právo být šťastný a je to v našich rukách. Proto to nikdy nevzdávejte a pracujte na sobě, na svém štěstí i sebelásce.