Seznamte se s Luckou, s ředitelkou Školy plnění přání

Lucka se Školou plnění přání spolupracuje již několik let, a proto jsme se rozhodli ji vyzpovídat a odhalit její příběh. Hlavně nás zajímalo to, jak ji Škola plnění přání pomohla v jejím vlastním seberozvoji a v životě.

Lucko, jak jsi se ke Škole plnění přání vlastně dostala a proč jsi se rozhodla s ní začít spolupracovat?

Ke škole jsem se dostala přes moji kamarádku Zuzku, která v té době již pracovala pro společnost Kaprona první nadační a.s. Sháněli k sobě výpomoc na administrativní práci a při tehdejším zaměstnání mi brigáda přišla vhod. Když jsem nastoupila do Kaprony, rozjížděl se tehdy mimo jiné i projekt školy. Tehdy kolegyně Zuzka, která spolupracuje s Kapronou, pomáhala Marině rozjet školu, ale už neměla tolik prostoru se Škole samotné věnovat. Tak jsem do toho přišla já.

Vzpomínám si na naše začátky s Marinou. Nikdo mě neznal, nikdo nevěděl, jaké to bude se mnou spolupracovat, a tak trocha nedůvěry byla ze začátku znát. S Marínou jsme v některých věcech bojovaly. Já, osoba s tvrdým přístupem v zajetí tabulek, pevného řádu a pravidel a Marina, která měla víc ráda volnomyšlenkářský přístup a snila o velkých věcech. Dnes vím, že vše tak mělo být. Marina mě naučila být mírnější a více poslouchat srdce. Já zase Marinu naučila, že snít je krásná věc, ale je potřeba na věci nahlížet s pevnýma nohama na zemi.

Jaká byla tvoje předchozí zkušenost s rozvojem vlastního já? Měla jsi k tomu tématu vždy blízko nebo to přišlo až časem?

Ano, měla jsem vždy blízko k seberozvoji a poznávání sebe sama. Pro mě to bylo především v učení se a zdokonalování svých vědomostí a schopností. Ale až se školou jsem zjistila, že jsem naprosto opomíjela svoji lidskou podstatu. Pracovala jsem na tom, abych vynikala v práci, byla v něčem jiná, možná v něčem lepší než druzí. Úplně jsem ale zapomněla na svoji duši, na svoje tělo, na svoje city a emoce. Pracovala jsem na tom, abych byla silná žena, která dokáže v tvrdém světě okolo sebe uspět, ale nepracovala jsem na tom, jak být v osobním životě žena a jaké to je, mít sama sebe ráda jako ženu!

Pracovala jsi tedy ve světe businessu a korporátu. Co tě přimělo změnit směr tvé kariéry?

Dvě slova, větší volnost a seberealizace. Když dlouho pracujete jako zaměstnanec, začnete si postupně všímat, že ne vše můžete. Že i když máte sebe lepší nápad, nikdy to nebude podle vás. Chtěla jsem a potřebovala jsem zažít pocit být sama sebou, být paní svého času a řídit věci tak, jak potřebuji a cítím já. Finanční svět je krásná oblast, ale já už byla unavená. A mít možnost jít do úplného neznáma, do jiné oblasti, byl tak trochu adrenalin, který jsem v tu dobu asi potřebovala.

Co bys doporučila lidem, kteří stále váhají nebo dokonce mají pocit, že je rozvoj vlastního já zbytečný nebo nepotřebný?

 VSTAŇ A JDI DO TOHO! Je to nikdy nekončící jízda, alespoň pro mě. Když jsem začínala poznávat samu sebe, byla jsem v šoku, kdo vlastně jsem. Začátky byly těžké, hora posmrkaných kapesníků, hodiny sebelítosti, dny promrhané s hlavou v dlaních s otázkami, jak jsem tohle mohla dopustit. Ale dnes? Pořád je spousta věcí, které sama v sobě řeším, je to boj do konce života, ale když jednou překročíte tu hranici strachu, pak z vás spadne opravdu velký kámen a cítíte se být motivovaní vším, co se kolem vás děje. Nechybí vám vitalita, úsměv na rtech. Spoustu věcí řešíte s lehkostí a nadhledem, cítíte se prostě ŠŤASTNÍ, ať jste kdekoliv a děje se cokoliv. Pravda, zní to asi jako klišé, pořád jsou dny, kdy toho máte dost, ale věřte, je jich o hodně méně!

Škola plnění přání momentálně nabízí novou verzi interaktivních vzdělávacích akademií, které mají předat lidem praktické rady a návody, jak do života přivolat hojnost, lásku nebo zdraví. Připravují se i dvě nové akademie, a to Jak vnést klid do života nebo Můj šťastný domov.  Zúčastnila jsi se už některé z nich? Která je tvá nejoblíbenější?

Já bych řekla, že tu svoji si každý musí najít sám 😊. Já v sobě řešila hlavně vztahy s muži. Pořád jsme nechápala, proč mi do cesty přichází těžké chvíle a z lásky se stává bolest. Až když jsem poznala Marinu, jsem spousta věcí pochopila. Láska nás provází celým životem, ovlivňuje nás jako osobnost, ovlivňuje naši kariéru, ale i to, jak se každý den cítíme. Takže pro mě zatím nejlepší akademie byla Jak přivést lásku do života, ale těším se i na další. Jednou z nich je Jak přivést klid do života.

Můžeš prosím přiblížit, o čem akademie Jak přivést klid do života bude a co tě nejvíc zajímá?

 Pro mě samotnou bude veliké překvapení, co vše se na akademii dozvím, ale co mě zaujalo nejvíce, je propojení mysli s aromaterapií a celkové zakončení akademie pozastavením se nad tvorbou své vlastní mandaly. Navíc si mandalu můžete provonět vybraným esenciálním olejem. No nezní to skvěle? 😊  Co mě však nejvíce zajímá je aromaterapie. Pomocí vůně dokážeme ovládat svoje tělo i mysl. Těším se na tipy, jak mohu díky vůním vnést klid do své mysli a do života.

Autor textu: Tereza Říhová