Síla myšlenky, síla našich přání

Duše má barvu myšlenek, řekl kdysi Marcus Aurelius. Ale přemýšleli jste někdy, co jsou to vlastně myšlenky a kde se vůbec berou? Pokud zapátráte ve vodách internetu, jako první se dozvíte, že myšlenka je ucelený akt myšlení. Pokud budete pátrat dále, všimnete si, že myšlenkám se přisuzuje mnohem více přívlastků, než jste si dosud mohli představit.

Je myšlenka hmotná? Má nějakou reálnou sílu? Dokáže myšlenka ovlivnit náš skutečný život? V prvé řadě je třeba si uvědomit, že každý převratný objev začal u něčeho tak obyčejného jako je právě myšlenka. Myšlenka je prvopočátek budoucího dění a také ukazatel směru v našem životě.

Denně nám v hlavě rezonuje nepřeberné množství myšlenek na nejrůznější věci, osoby či povinnosti. Do jisté míry si myšlenky vytváříme sami. Částečně mohou však být formovány našimi zkušenostmi, prožitky a celkovým vnímáním okolního světa. To, zda dovolíme myšlence rozvinout se v něco víc, záleží do velké míry na nás, autorech samotných.

Není myšlenka jako myšlenka

Myšlenky jsou osobní záležitostí každého z nás a mohou mít různou podobu. Mohou být naše vlastní nebo vnuknuté, tvůrčí a taky ničivé, avšak stále platí, že jsme jejich “správci”. Některé zdroje jim kromě pozitivního nebo negativního tónu přisuzují především energii. Energii, které dokáže divy. Už jste někdy slyšeli, že co vyzařujeme, to přitahujeme nebo jste to dokonce zažili na vlastní kůži? Není divu. Je totiž vědecky prokázáno, že myšlenka skutečně má energii, která pomáhá měnit realitu.

Semínko v mysli

Abychom dokázali vědomě měnit naši vlastní realitu, je důležité naučit se se svými myšlenkami pracovat. Pozitivní představy o našich cílech, přáních či životní cestě dokáží tuto realitu skutečně ovlivnit. V momentě, kdy myšlenku necháváme “klíčit” v mysli, stává se z ní afirmace, která nás postupně vede k činům, a tedy i směrem k vysněnému cíli. Pokud navíc své myšlenky začneme prezentovat navenek, svědčí to už o našem přesvědčení a rozhodnutí se pro danou věc. A když už jsme k něčemu skutečně odhodlaní, málo co nás v našem konání zastaví.

la přitažlivosti

Pozitivní naladění mysli funguje jako magnet. Soustřeďte se tedy ve svých myšlenkách především na to, čeho skutečně chcete dosáhnout a co doopravdy toužíte změnit. To, co se bude odehrávat ve vás, začne postupně přitahovat to dobré do vašeho bezprostředního okolí. Buďte však opatrní. Stejně jako pozitivní myšlenky, totiž působí i ty negativní.

Určitě znáte ve svém okolí, někoho, kdo je věčně negativní a permanentně se mu nedaří v nějaké oblasti života. Situaci se mu nedaří měnit a tento člověk vás vždy spolehlivě a často dokonce rád počastuje svými stížnostmi na příkoří, která se mu dějí. Je takový člověk skutečně jen celoživotní smolař nebo si své neštěstí přitahuje sám?

Myšlenka je energie, která umí zázraky. Naučte se, jak si správně přát a jak s myšlenkami pracovat. Naučte se tvořit svůj vlastní život. Jak říká známý autor knih, Robert Kiyosaki, „pokud jednou pochopíte zákon přitažlivosti a jeho princip, můžete si začít vědomě a úmyslně vytvářet – lepší život.“ Vždy se můžete rozhodnout i pro jiné řešení situací, do kterých se během dne dostanete. Můžete se totiž rozhodnout myslet jinak.