A F I R M A C E – Jak doopravdy fungují?

Občas každý z nás prožívá náročnější období, kdy se nevyhne i negativním myšlenkám. Můžeme říct, že je to vlastně normální. Ale co když nás negativní myšlení ovlivňuje takovým způsobem, že si odepíráme naše vlastní štěstí? Jak moc nás negativní myšlení může ovlivnit? Držíme skutečně ve svých rukách náš osud tím, jakým způsobem uvažujeme? Každý na to může mít svůj názor, ale my ve Škole plnění přání věříme, že pokud se naučíme správně uvažovat a pozitivně smýšlet o nás, našem životě a o tom, co se nám děje, náš život bude skutečně lepší a hlavně šťastnější!

Co zmiňované afirmace znamenají?

Jednoduše řečeno, afirmace jsou krátké a posilující věty. Můžeme je také nazvat jakýmisi prohlášeními, které záměrně opakujeme nahlas, nebo si je můžeme vizualizovat, namalovat a tím dokáží pozitivně ovlivnit náš život. Zní to docela jednoduše, že ano? Může se to tak zdát, ale přeprogramovat myšlení není úplně nejjednodušší úkol. Ale určitě existují způsoby, jak postupně na to. Navíc u nás ve Škole plnění přání naleznete i kurz, kde se naše zakladatelka a lektorka Marina Martinů, učí naše klienty, jak si správně přát! *

Správně sestavená afirmace se uchytí v našem podvědomí a stane se vnitřním přesvědčením! Co je skutečně důležité, aby byla afirmace v přítomném čase, nikdy ne v budoucím, a hlavně musí být sestavená přímo pro vás J

Příklady správných afirmací:

  • Miluji se a přijímám se takový jaký jsem.
  • Jsem otevřená lásce ve všech podobách.
  • Můj partner miluje a oceňuje mě.
  • Věřím, že moje cesta mě vede k úspěchu.
  • Můj život je nádherný.
  • Vypadám dobře a cítím se skvěle!
  • Moje tělo se neustále a přirozeně regeneruje.
  • Vidím krásu ve všem.
  • Jsem vděčný za všechno, co dostávám.
  • Mám vše, co potřebuji, vytvářím své vlastní příležitosti.

Určitě jste někdy ve svém životě potkali nějakého negativistu, člověka, který vše vidí negativně, pořád brblá a není spokojen. Takový člověk si své štěstí ve skuteční odpírá. Pokud člověk bude na věci koukat více pozitivně, dokáže si přivolat i pozitivní situace. Navíc pozitivní člověk kolem sebe bude mít i více takovýchto lidí, a to zní přece mnohem lépe než na život pohlížet jako na pohromu. Musíme si uvědomit, že život máme jen jeden. To znamená, že bychom si měli všeho více vážit a dovolit si být přeci šťastní! Afirmace jsou jako zákon přitažlivosti. Správně si přej, a bude ti přáno. I vědecké studie potvrzují, že optimističtí lidé mají lepší nejen fyzické, ale i duševní zdraví. A to vše povede k delšímu životu plný radosti, lásky a pohody.

A jako vždy pro vás máme pět tipů, tentokrát zaměřené na naše POZITIVNÍ myšlení.

  1. Každé ráno si dejte jeden malý cíl, který jste schopní splnit, může to být i drobnost. A večer si přehrajte v hlavě, zda jste cíl splnili a buďte za to vděční! Poděkujte si.
  2. Přestaňte se srovnávat s ostatními. Máte svůj život a ten držíte ve svých rukách. Odbourejte své negativní myšlenky a přeměňte je na pozitivní.
  3. Zamyslete se do hloubky nad tím, po čem skutečně toužíte, co je váš sen a začněte na tom pracovat. Rozhodnutí je první krok.
  4. Vizualizujte si váš sen nebo přání každý den.**
  5. Mějte hlavně trpělivost. Ale nikdy se nevzdávejte a štěstí si vás přece vyhledá! (To už věděl i létající pes Falco, z filmu Nekonečný příběh)

Víme, je to náročná disciplína, na vše koukat s pozitivním a optimistickým přístupem, Dosáhnout se toho dá přijetím všeho, co se s námi děje s vírou, že to je to skutečně pro naše vlastní dobro.

Hledejme ve všem to lepší a věřte, že tím pomáháte nejen sobě, ale celému světu!

Autor: Tereza Říhová

Škola plnění přání

* https://www.skolaplneniprani.cz/produkty/jak-zmenit-prani-v-realitu/

** https://www.skolaplneniprani.cz/produkty/afirmace_krasopisem/